لیست داروهای خطرناک | قرص هایی که نباید باهم بخورید

  • زمان درج : 34 ماه قبل
  • مسیر فعلی شما در سایت مجله سلامت یاثار : مجله سرگرمی یاثار-->>> اطلاعات دارویی-->>>
  • بخش مربوطه : اطلاعات دارویی
  • لیست داروهای خطرناک | قرص هایی که نباید باهم بخورید
  •  

    شما می‌توانید بعضی از داروها را بدون تجویز دکتر و نسخه گرفتن نمایید، اما آنان می‌توانند برای شما ریسکآفرین باشند، به ویژه اگر بخواهید خود را با بیش از یکی از آنان معالجه نمائید.

    طبق مطالعات اخیر منتشر شده در مجله‌ی سیاست عمومی و تجارت، حتی مردمی که برچسب این داروها را به دقت مطالعه می‌کنند، در اکثر زمان ها قادر به شناسایی ریسکات احتمالی آنان از قبیل مواد فعال یکسان داروهای بدون تجویز دکتر نیستند.

    در روند بهبودی از خود مناسبتر و سالم‌تر مواظبت نمایید. با پیروی نکات زیر از مواد مخاطره‌آمیز و احتمالی این داروها پرهیز نمائید.


    ۱.جفت پرمخاطره: تایلنول و داروهای سرماخوردگی چندمنظوره

    اغلب زمان ها برای معالجه سرفه، سرماخوردگی و آنفلونزا استامینوفن مصرف می‌شود تاپیامد دراثر آنان یعنی گلودردهای دردناک، سردرد و تب خوب شدن یابد.

    پزشک جس کالتین از دانشگاه ملی کالیفرنیا، ساکرامنتو معتقد است با استفاده تایلنول که شامل استامینوفن است در کنار خود استامینوفن، با زیاد شدن جذب داروی هر روزه مواجه می‌شوید و از حد مجاز ۴ گرم داروی هر روزه تجاوز می‌نمائید.

    ریسک آن چیست؟ ضرر کبدی که در نهایت منجر به پیوند کبد یا حتی مرگ می‌گردد.( استفاده بیشتر این دارو یعنی بیش از ۷ گرم در روز تهدیدی جدی محسوب می‌شود و حتی چنانچه فقط یک روز بیش از۴ گرم از آنان را با یکدیگر استفاده نمائید، قادراست خیلی پرمخاطره باشد.

    جانشین نمایید: بر نام دارو تمرکز نمایید. پزشک نیکول گتس، از اساتید دانشگاه داروسازی لوئیس می‌گوید که گاهی استامینوفن در طبقه‌ی مسکن‌ها طبقه بندی و بسته‌بندی می‌شود و گاهی در طبقه‌ی تب‌برها بسته‌بندی می‌گردد، حال آنکه مواد آن یکسان است. همینطور، به نشانه ها اختصاری بر گرفته از استامینوفن هنظیر “استام” و یا نام پاراستامول که نام شناخته‌ شده‌ایی برای استامینوفن در کشورهای دیگر است، نیز توجه نمائید.


    ۲.جفت پرمخاطره: هر گونه ترکیبی از ایبوپروفن، ناپروکسن و آسپرین

    کالتین می‌گوید، داروهای که شامل نام‌های تجاری از قبیل Advil Aleve,و Bayer هستند در طبقه‌ایی از داروها معروف به ضدالتهابی غیراستروئیدی جای می‌گیرند.

    از آنجایی که عملکرد تمام‌ی آنان به گونهی یکسان است، استفاده بیش از یک مورد از آنان ریسک پیامد جانبی دراثر آنان را خیلی زیاد شدن می‌دهد. پزشک تیم دیویس از اعضای انجمن داروسازان ملی معتقد است، این پیامد از وضعیت تهوع خفیف تا خونریزی معده و روده متغییر است.

    جانشین نمایید: هر مرتبه فقط یکی از داروها را استفاده نمایید، دستورالعمل روی بطری را به دقت مطالعه و از آن پیروی نمایید تا دریابید کدام یک از آنان برای معالجه شما اثربخشتر است.

    دیوید می‌گوید: به عنوان مثال، امکان پذیر است برای برطرف کردن سردرد ایبوپروفن اثربخشتر باشد، حال آنکه ناپروکسن دردهای عضلانی را تسکین می‌دهد. اما چنانچه با استفاده این داروها همچنان درد بر شما غالب بود، وقت آن گریزسیده تا با دکتر خود مشورت نمائید.


    ۳.جفت پرمخاطره: آنتی‌هیستامین و داروهای ضدتهوع دراثر حرکت وسایل نقلیه

    زمانی که داروهای آلرژی شامل آنتی‌هیستامین نظیر Benadryl را با داروهای معالجه تهوع دراثر حرکت وسایل نقلیه هنظیر Dramamine استفاده می‌نمایید بایست خیلی محتاط باشید.

    دیفن‌هیدرامین‌ها برای معالجه زکام، قرمزی چشم و آب‌ریزش بینی؛ دیمن‌هیدرینیت‌ها در تخفیف تهوع اثربخشند؛ که مواد فعال و مشابهی دارند و کسالت و خواب‌آلودگی را افزیش می‌دهند. گتس می‌گوید که اکثر در مورد مردمی که به علت استفاده بیش از اندازه آنتی‌هیستامین‌ها در طول پرواز می‌خوابند، خیلی شنیده‌ام.

    جانشین نمایید: چنانچه تحت معالجه با آنتی‌هیستامین هستید، برای معالجه تهوع دراثر حرکات وسایل نقلیه از داروهای غیر‌خواب‌آور مصرف نمایید که شامل مواد فعال مکل‌زین باشند.


    ۴.جفت پرمخاطره: داروهای ضد اسهال و مکمل‌های کلسیم

    محصولات شامل لوپردلگرمی ازقبیل ،Imodium معالجه کننده‌ی اسهال هستند. اما اگر آنان را در کنار مکمل‌های کلسیم استفاده نمایید، مسئله شما معکوس خواهد شد.

    دیوس می‌گوید کلسیم سبب سفت‌شدن مدفوع می‌گردد، درنتیجه استفاده کلسیم همراه با محصولات ضداسهال، سیستم گوارشی شما را مختل خواهد کرد.

    جانشین نمایید: دیوید در دنباله می‌گوید که کپسول‌های کلسیم خود را مادامی که مسئله روده‌ی شما رفع نشده، کنار بگذارید. حتی اگر دکترتان تاکید قاطعی در استفاده کپسول‌های کلیسم دارد، باز هم آنان را کنار بگذارید زیرا پرهیز از استفاده آنان برای چند روز مسئله حادی را برای استخوان‌های شما پدید نخواهد آورد.


    ۵.جفت پرمخاطره: علف چایی و داروی سرفه

    مکمل‌های گیاهی علف چای برای کم شدن نگرانی و افسردگی استفاده می‌شوند. دکستروامفتامین، داروی ضدسرفه‌ایست که سرفه‌های خشک را متوقف می‌کند.

    دیوید معتقد است، اما استفاده هر دوی آنان در کنار هم سبب بروز تقویت پرمخاطرهی معروف به سندرم سرتونین می‌گردد. ترشح بیش از اندازه سرایت دهنده‌های عصبی سرتونین در سیستم مغزی شما قادراست منجر به تعریق بیش از اندازه، آشفتگی حواس و بی قراری، عدم توانایی در کنترل حرکات و در بعضی موارد نادر منجر به مرگ گردد.

    جانشین نمایید: ابتدا، تحقیق نمائید تا دریابید که آیا حقیقتا به دکستروامفتامین احتیاج دارید یا نه. چنانچه سرفه‌های مکرر و ناراحت کننده ندارید پس احتیاجی به آن ندارید و از استفاده آن جدا پیشگیری نمایید.

    دارویی را بیابید که تنها نشانه ها شما را رفع سازد. گتس خاطر نشان می‌سازد که اگر درباره‌ی مواد داروهای سرماخوردگی، سرفه و آنفولانزا با دیگر داروها و بروز نتایج ناگوار تردید دارید، با دکتر خود یا داروساز، حتی به صورت تلفنی مشورت نمایید.

    گتس می‌گوید که شما همینطور می‌توانید برای سرفه‌های خشک خود از بخور سرد مصرف نمائید، میزان بی‌شماری آب بنوشید و در بینی خود قطره‌ی ویژه سرفه بچکانید و یا حتی آبنبات تسکین سرفه میل نمایید.

    استفاده ۱.۲ تا ۲ قاشق چایخوری عسل پیش از خواب سرفه‌های شبانه را تسکین داده و کیفیت خواب را خوب شدن می‌قسمتد.


    برچسب ها : لیست داروهای خطرناک داروهای خطرناک قرص هایی که نباید باهم بخورید

    آمار باز دید این مطلب لیست داروهای خطرناک | قرص هایی که نباید باهم بخورید
    تعداد کل بازدید ها: 222
    تعداد بازدید های ماه جاری: 0 نظرات و پیشنهادات

    مطالب مشابه